Nicky Verstappen en de Paranormale Wereld

 

Deze week bracht het Openbaar Ministerie het nieuws dat er een honderd procent DNA-match is gevonden tussen sporen van de moordenaar van Nicky Verstappen en een 55 jarige Limburger. Na twintig jaar heeft de familie van Nicky een gezicht en een naam gekregen bij de tot voor kort ongrijpbare dader. De antwoorden die de familie hiermee krijgt en nog zal krijgen, zijn van groot belang voor het verwerken van dit langslepende drama. Hun elfjarige zoontje werd in 1998 bruut vermoord en waarschijnlijk verkracht, waarna hij werd achtergelaten in de natuur. Nederland leefde mee en er was in die twintig jaar relatief veel media-aandacht voor de tragedie.

Ook paragnosten hebben zich, wellicht vanwege de media-aandacht, met deze zaak beziggehouden. Ze hebben soms treffende uitspraken gedaan, die het onderzoek een specifieke kant op zouden sturen, als de politie hen serieus nam. Nu er een sprong is gemaakt van onwetendheid naar concrete informatie over de waarschijnlijke dader, kijkt Deo Volente NL terug naar uitspraken van paragnosten, om te zien of hun zelfverklaarde gave hen op het juiste spoor bracht.

Wim Helsdingen

Wim Helsdingen van het Centrum voor Paranormale en Spirituele Zienswijze uit Assen zei goede informatie te hebben over het moment van de grote doorbraak.

Hij zei in 2013:

“De opheldering van deze zaak laat nog even op zich wachten. Verwacht dat de laatste puzzelstukjes mogelijk eind dit jaar toch zeker volgende jaar het geheel tot de oplossing compleet maken.” [1]

Stel dat de nabestaanden dit hebben gelezen, op zoek naar hoop. De anticipatie richting deze periode moet dan even groot zijn geweest als de teleurstelling nadat het niet waar bleek te zijn.

Avi

Een paragnost werkend onder de naam “Avi” sprak zich op een openbaar forum vrij uit over zijn of haar “gevoel” bij deze kwestie. Zoals u ziet slaat de uitspraak kant noch wal, omdat we inmiddels weten dat haar “ingeving” niets met de waarschijnlijke dader te maken heeft, die immers geen Harold heet en een onbekende van Nicky was:

“Zolang ik me met deze zaak bezig hou ‘zie’ ik een witte truck met oplegger en ‘hoor’ ik Nickey hard roepen” oom Harold”. Het is vermoeden bij de politie is dat Nickey de verdachte moet hebben gekend dus het lijkt me stug dat een duitse pedofiel de dader is [sic].”

Carin

Op hetzelfde forum mormelde ene Carin verschillende “details” over de zaak. Waaronder dit:

“Vannacht kwam er als aanvulling bij * In Rheine, die seriemoordenaar,die verkrachter* is een tweede Marc Dutroux in Duitsland. Ik zou zeggen, OPSPOREN die hap.” [2]

Inmiddels weten we dat de dader niet uit Duitsland komt en ook het idee dat dit een tweede Marc Dutroux is, blijkt het gevolg van verzinsels uit het brein van een bedriegster of iemand die niet beseft dat ze aan waanideeën lijdt.

Derek Ogilvi

Wie kent hem niet, de Schotse paragnost die mensen op de meest emotionele manieren “inzicht” geeft in de toestand van hun overleden nabestaanden. Voor veel geld laat hij zich al jaren bevragen door hoopvolle mensen die iets willen horen over een verloren zoon of dochter, hun vader, moeder of wederhelft. De ene keer laat hij zich Ghost Whisperer noemen, de andere keer vinden zijn producenten bij RTL Kindfluisteraar een mooie insteek. Bij VTM in België waren ze nog slimmer: Babyfluisteraar. Een baby kan al helemaal niets verraden, immers.

En wat de mensen zoeken, geeft Derek. Met veel mimiek en angstkreten, laat hij weten hoe het met overleden dierbaren gaat. Dat Oglivi meerdere malen is ontmaskerd – door onder meer James Randi in 2009 [3] – heeft RTL nooit reden gegeven om ermee te stoppen. Ze verdedigden hem zelfs, na een ontmaskering door Rambam, op gênante wijze in RTL Boulevard.[4]

Eerder al stuurde RTL hem, tien jaar na de moord op Nicky, naar het huis van de familie Verstappen.[5] In een stortvloed van triviale details, die hij waarschijnlijk middels een combinatie van cold reading en hot reading[6] heeft ontfutseld, onthult Derek opeens een paar concrete aanwijzingen. Oglivi heeft het over een grasgebied waarin Nicky gelegen heeft, hetgeen al jaren bekend was. Maar hij ging verder. Zo zou hij er een miljoen om wedden dat een gebroken tand van de dader de sleutel gaat zijn in deze zaak. Nu, in 2018, is de gebroken tand echter nergens te zien op foto’s waarop de waarschijnlijke dader breeduit lacht.

We keken de beelden terug en zagen een familie die met tranen in de ogen toekeek hoe Derek door hun huiskamer paradeerde met overdreven grimassen. Hij gilde af en toe, zei dat hij enorme hoofdpijn kreeg en dat hun zoontje bij hun was op dat moment. Deze mensen, die al tien jaar wanhopig zochten naar antwoorden, werd in feite verteld dat ze op dat moment weer in het bijzijn waren van hun overleden zoontje en broertje. Woorden schieten tekort om te beschrijven welke kwalijke rol RTL en Oglivi hier hebben gespeeld omwille van de kijkcijfers. Ze verdienden er geld mee terwijl de familie Verstappen achterbleef met niets.

Voorspellingen voor 2018

We hebben ook gekeken naar recente voorspellingen voor dit jaar. Elk jaar weer paraderen de paragnosten van weleer immers langs, om hun voorspelling voor het nieuwe jaar te geven. Er zal er toch wel één bij zijn die iets heeft gevoeld over de zaak Nicky Verstappen? Het moment van de onthullingen van deze week was immers dichtbij.

Maar, de zaak van Nicky Verstappen is natuurlijk niet veel in het nieuws geweest vorig jaar. Wellicht dat het resultaat daarom tegenviel. Want toen we de voorspellingen voor 2018 bekeken van 11 paragnosten en één astrologe, viel op dat er niet één zo helderziend was om deze zaak te noemen. Waar ze nog over elkaar heen vielen toen deze zaak wel in het nieuws was maar geen zier opschoot, waren ze nu allemaal stil vlak voordat de grote doorbraak kwam. Ja, Màx Verstappen, die kwam in hun voorspellingen regelmatig voorbij. Die wel.

De gevaren van spiritueel mediums

De Bijbel verbiedt het gebruik van mediums, waarzeggers en dergelijke expliciet in Leviticus 20:27, Deuteronomium 18:10-11, Handelingen 8:9-25 en 19:19. En dat is niet zonder reden. Het gebruik ervan kan desastreuze gevolgen hebben, omdat het mensen valse hoop geeft en leed daardoor verzwaart. Ook is het zo dat de mediums niet altijd alles verzinnen, maar soms contact kunnen maken met de spirituele wereld. De vraag is echter, welk deel van de spirituele wereld? Wanneer een medium je voorhoudt dat hij of zij spreekt met je overleden vader, is het dan echt je vader of een andere entiteit die zich als zodanig voordoet? In dat laatste geval zal ook het medium zelf vaak geen idee hebben van deze misleiding.

Verscheidene voormalige paragnosten en reikimeesters hebben hun praktijken afgezworen om Jezus te volgen. Zoals Denise Rutten, die onder meer aangaf dat ze in die periode van haar leven weleens contact had met gevallen engelen.[7] Sommigen schreven daarover inzichtvolle artikelen en boeken, die de geïnteresseerde meer kunnen vertellen over de gevaren van mediums en paragnosten.[8]

Voor ons geldt: wees niet ongeduldig met God en ga niet op zoek naar snelle antwoorden, zoals koning Saul in 1 Samuel 28, die tegen de wil van God in besloot een medium te raadplegen. Weet dat Jezus de Weg, de Waarheid en het Leven is. En dat je in staat bent om “alles te doen door Christus, die (jou) daarvoor de kracht geeft” (Filippenzen 4:13).

 

Referenties

[1] https://angel-wings.nl/paranormaal/2013/12/voorspellingen-2014-door-verschillende-paragnosten/
[2] http://paranormaal.blog.nl/general/2009/06/20/duitser-gelinkt-aan-moord-op-nicky-verstappen
[3] https://www.youtube.com/watch?v=hFKGY5c_hKg
[4] https://www.youtube.com/watch?v=xFm8bOJZA2I
[5] https://www.youtube.com/watch?v=cqqu3ckhj7k
[6] Cold reading en hot reading zijn veelvoorkomende technieken die, vaak tegelijkertijd, door mediums en waarzeggers worden gebruikt om informatie te verkrijgen over een “klant”, waarbij ze het voordoen alsof deze ter plekke vanuit de spirituele wereld wordt ontvangen. Bij hot reading heeft het medium vooraf al informatie ingewonnen waarvan de “klant” niet op de hoogte is. Bij cold reading gaat het medium over tot het analyseren van lichaamstaal, leeftijd, haar- en kledingstijl, geaardheid, religie, manier van praten en nog veel meer, om deze informatie te ontfutselen.
[7] https://cip.nl/39574-ik-had-contact-met-gevallen-engelen
[8] http://www.parrhesia-consult.nl/index.php/reiki?id=17:reikiverslag&catid=1

Pro-life: wat wil dat zeggen?

Pro-life: wat wil dat zeggen?

Kindhuwelijk in de Qur’an: Rafael (Deo Volente NL) vs Younes Ouaali

Kindhuwelijk in de Qur’an: Rafael (Deo Volente NL) vs Younes Ouaali

PRO-LIFER reageert op veelgehoorde PRO-CHOICE argumenten | Abortus

PRO-LIFER reageert op veelgehoorde PRO-CHOICE argumenten | Abortus

De interpretatie van de Koran – Marlies ter Borg & Deo Volente NL

De interpretatie van de Koran – Marlies ter Borg & Deo Volente NL

Variaties in de Koran Manuscripten – met moslim prediker Keith Rienksma

Variaties in de Koran Manuscripten – met moslim prediker Keith Rienksma

Niet één Koran maar verschillende Korans! Vooruitblik naar debat met Keith Rienksma

Niet één Koran maar verschillende Korans! Vooruitblik naar debat met Keith Rienksma

“Foetus of Kindje?” Presentatie Opwekking 2019

“Foetus of Kindje?” Presentatie Opwekking 2019

DVNL Podcast #3 Marinho sprak met pro-Palestina demonstranten

DVNL Podcast #3 Marinho sprak met pro-Palestina demonstranten

DVNL Podcast #2 Marinho en Chris bespreken pro-life argumenten Abby Johnson

DVNL Podcast #2 Marinho en Chris bespreken pro-life argumenten Abby Johnson

DVNL Podcast #1Marinho & Chris bespreken M-panel over pro-life

DVNL Podcast #1Marinho & Chris bespreken M-panel over pro-life

Salafistische Moslim in gesprek met Deo Volente NL

Salafistische Moslim in gesprek met Deo Volente NL

“Force them to the side of the Road” – Islamic Humiliation or Pragmatism in Times of War?

“Force them to the side of the Road” – Islamic Humiliation or Pragmatism in Times of War?

Deo Volente NL in gesprek met Answering Christianity NL (lees ook de beschrijving op YouTube)

Deo Volente NL in gesprek met Answering Christianity NL (lees ook de beschrijving op YouTube)

Islamitische Staat: procentueel één van de grootste legers ter wereld

Islamitische Staat: procentueel één van de grootste legers ter wereld

Is the ISIS Army really that Small? Fact checking dr. Qadhi – Part II

Is the ISIS Army really that Small? Fact checking dr. Qadhi – Part II

Yasir Qadhi on the number of ISIS fighters: a bad excuse

Yasir Qadhi on the number of ISIS fighters: a bad excuse

50 keer Bijgeloof in de Islam

50 keer Bijgeloof in de Islam

De Koning van Marokko: Geen Jihad. Geen Maagden in de Hemel

De Koning van Marokko: Geen Jihad. Geen Maagden in de Hemel

De Bijbelse God is Rechtvaardig en Liefdevol tegelijk – Het Evangelie – door Paul Washer

De Bijbelse God is Rechtvaardig en Liefdevol tegelijk – Het Evangelie – door Paul Washer

Aanslag Pakistan op Pasen vierende Christenen: Islam of niet?

Aanslag Pakistan op Pasen vierende Christenen: Islam of niet?

Het Evangelie Uitgelegd

Het Evangelie Uitgelegd

Life as a Continuum – (Beyond all terminology surrounding the Abortion debate)

Life as a Continuum – (Beyond all terminology surrounding the Abortion debate)

Het Islamitische Dilemma (NL ondertitels)

Het Islamitische Dilemma (NL ondertitels)

Het offer van Abraham: een voorschaduw van het Offer van de Vader

Het offer van Abraham: een voorschaduw van het Offer van de Vader

Deo Volente NL in de Media (Radio Interview)

Deo Volente NL in de Media (Radio Interview)

Aanslagen in Parijs in de schaduw van Jihad [Spoed Editie]

Aanslagen in Parijs in de schaduw van Jihad [Spoed Editie]

De Ware Bronnen van de Koran

De Ware Bronnen van de Koran

Waarom zei Jezus dat Hij gekomen is met het zwaard?

Waarom zei Jezus dat Hij gekomen is met het zwaard?

Shabir Ally’s mathematical miracles debunked [HD]

Shabir Ally’s mathematical miracles debunked [HD]

Deo Volente NL reageert op “weerlegging” Berkan Kucuk

Deo Volente NL reageert op “weerlegging” Berkan Kucuk

Is Vrouwenbesnijdenis 100% Islamitisch?

Is Vrouwenbesnijdenis 100% Islamitisch?

Waarom zei Jezus dat de Vader groter is dan Hij?

Waarom zei Jezus dat de Vader groter is dan Hij?

Hoe kan Jezus God zijn als hij zei dat God hem verlaten had?

Hoe kan Jezus God zijn als hij zei dat God hem verlaten had?

How can Jesus be God if he didn’t know the day of the Last Hour?

How can Jesus be God if he didn’t know the day of the Last Hour?

Female Circumcision in Islam: Are Islamqa.com’s medical claims true?

Female Circumcision in Islam: Are Islamqa.com’s medical claims true?

Vrouwenbesnijdenis : kloppen de medische claims van Islamqa.com?

Vrouwenbesnijdenis : kloppen de medische claims van Islamqa.com?

Muhammad voorspeld in de Bijbel? De ongeletterde “profeet” in Jesaja 29:12?

Muhammad voorspeld in de Bijbel? De ongeletterde “profeet” in Jesaja 29:12?

Vrouwenbesnijdenis: Cultuur of Islam?

Vrouwenbesnijdenis: Cultuur of Islam?

Vermijden Moslimsprekers het debat met Deo Volente NL?

Vermijden Moslimsprekers het debat met Deo Volente NL?

Hoe kan Jezus God zijn als Hij de dag van het Laatste uur niet kent? Een antwoord op Pierre Vogel

Hoe kan Jezus God zijn als Hij de dag van het Laatste uur niet kent? Een antwoord op Pierre Vogel

Gedwongen bekering in de Islam – Wat doet ISIS fout? [1]

Gedwongen bekering in de Islam – Wat doet ISIS fout? [1]

Slavernij in de Islam – Wat doet ISIS fout? [2]

Slavernij in de Islam – Wat doet ISIS fout? [2]

Seksslaven in de Islam – Wat doet ISIS fout? [3]

Seksslaven in de Islam – Wat doet ISIS fout? [3]

Islam en het doden van andere moslims – Wat doet ISIS fout? [4]

Islam en het doden van andere moslims – Wat doet ISIS fout? [4]

Levend verbrand in de Islam – Wat doet ISIS fout? [5]

Levend verbrand in de Islam – Wat doet ISIS fout? [5]

Overweeg je Abortus? Kijk dit filmpje voor hulp

Overweeg je Abortus? Kijk dit filmpje voor hulp

Shabir Ally vs Apostelen van Jezus

Shabir Ally vs Apostelen van Jezus

Bestaat de gematigde Islam? Niet als je de boeken volgt!

Bestaat de gematigde Islam? Niet als je de boeken volgt!

Ahmed Deedat een geleerde? Never!

Ahmed Deedat een geleerde? Never!

Wie is Jezus? Al Yaqeen vraagt, Deo Volente NL geeft antwoord

Wie is Jezus? Al Yaqeen vraagt, Deo Volente NL geeft antwoord

Jihad – Niet mijn Islam?

Jihad – Niet mijn Islam?

Deo Volente NL in gesprek met moslimspreker Bilal Keizer

Deo Volente NL in gesprek met moslimspreker Bilal Keizer

Rabia Kazan en haar Jihad tegen Islamitische terreur

Rabia Kazan en haar Jihad tegen Islamitische terreur

Het bedrog van Bijbel en Koran.nl en de Ned. Islamitische Omroep (NIO)

Het bedrog van Bijbel en Koran.nl en de Ned. Islamitische Omroep (NIO)

Abortus: weten we 100% zeker dat het geen moord is?

Abortus: weten we 100% zeker dat het geen moord is?

Deo Volente NL in gesprek met Maiwand al Afghani [deel 1]

Deo Volente NL in gesprek met Maiwand al Afghani [deel 1]

Deo Volente NL in gesprek met Maiwand al Afghani [deel 2]

Deo Volente NL in gesprek met Maiwand al Afghani [deel 2]

Deo Volente NL in gesprek met Maiwand al Afghani [deel 3]

Deo Volente NL in gesprek met Maiwand al Afghani [deel 3]

Deo Volente NL in gesprek met Maiwand al Afghani [deel 4]

Deo Volente NL in gesprek met Maiwand al Afghani [deel 4]

Islam – Gemeenschap met een minderjarige bruid? [HD]

Islam – Gemeenschap met een minderjarige bruid? [HD]

Dutch former critic of Islam converts and says Islam is tolerant

Dutch former critic of Islam converts and says Islam is tolerant

Arnoud van Doorn onder de loep: Begrijpt hij de Islam wel echt? [HD]

Arnoud van Doorn onder de loep: Begrijpt hij de Islam wel echt? [HD]