Politie Almere maakt knieval voor intolerante moslims
vanwege boekje die de islam intolerant noemt

Eén van de miljoenen geestige YouTube filmpjes trok onlangs mijn aandacht. Het was een collectie onnozele telefoontjes naar het Amerikaanse alarmnummer. Meerdere mensen hadden 911 gebeld omdat hun bestelling bij een fastfoodrestaurant niet goed werd afgehandeld. Je lacht erom en gaat verder. Maar deze dagen moest ik er weer aan denken nadat ik hoorde dat moslims in Almere de politie hadden gebeld omdat een Baptistenkerk het “lef” had evangelisatiemateriaal te verspreiden dat specifiek op de Islam is gericht. De pastoor gaf aan zich bedreigd te voelen toen agenten hem vertelden dat zijn kerk te maken kan krijgen met geweld als hij zijn acties doorzet.

Ik weet niet of ik het zielig moet vinden of hypocriet. Het ligt aan de persoon denk ik. Er zullen klagers bij zijn die geen weet hebben van de vele Islamitische websites die het christendom afbranden middels honderden artikelen, om vervolgens de Islam naar voren te schuiven als oplossing. Met hen heb ik medelijden omdat ze kennelijk zo weinig incasseringsvermogen hebben dat een andere mening hen al beweegt om de politie te bellen.

De groep die wel op de hoogte is van de eeuwenlange islamitische aanvallen op ons geloof vind ik hypocriet. Ze zijn kennelijk van mening dat kritiek op het christendom wel is toegestaan maar andersom niet. Zelfs in een land met christelijke wortels!

Voor beide groepen geldt de invloed van een cultuur die dicteert dat kritiek op de Islam niet kan worden getolereerd. Je krijgt niet voor niets in meerdere landen de doodstraf voor het beledigen van Muhammad. En dit komt niet door extreme emoties van de mensen zelf, zoals veel mensen beweren, maar omdat Muhammad dit zo heeft voorgeschreven.

Daarnaast zien ze het idee dat christenen naar moslims evangeliseren als belediging. Andersom is Dawah richting christenen een mooi cadeau voor de “ongelovigen.” Het is de wereld op z’n kop. Zo kan het je als straatevangelist in Nederland overkomen dat een moslim duidelijk maakt niet gediend te zijn van jouw cadeau door het bijbeltje voor je voeten op de grond te smijten. Ik ken dergelijke verhalen uit de eerste hand. Niemand praat daarover omdat christenen daar geduldig mee omgaan en het volgens de media niet past in het plaatje van een moslimgemeenschap die zelf het slachtoffer zou zijn van intolerantie.

Veel moslims zijn vocaal in hun kritiek op het christendom en nog veel meer houden het achter gesloten deuren. Die kritiek is hun goed recht, maar hetzelfde geldt natuurlijk voor christenen die een mening willen uitdragen over de Islam. “Ja maar zij liegen!” zullen  sommigen dan zeggen. Dat kan je mening zijn over wat iemand zegt maar dat maakt het nog geen feit. Daarnaast dien je die “leugens” dan te weerleggen in plaats van iemand te bedreigen. En nee, een mening over de Islam die afwijkt van wat moslims er zelf van vinden, is geen intolerantie. Wie dat denkt – en vervolgens de politie belt – komt niet van deze planeet. Intolerantie is iemand monddood willen maken of zelfs bereid zijn dit met geweld te bereiken. Onze wet zegt nu eenmaal dat er vrijheid van meningsuiting moet zijn en de politie is er om naleving van de wet te bewaken. Maar of de politie van Almere daar ook zo over denkt, is de vraag. Voorlopig lijkt men te gaan voor de knieval voor intolerantie.

Want het ergste van deze affaire is niet dat een aantal moslims intolerant (en volgens de politie kennelijk dreigend) reageerden. Nee, het feit dat de politie niet hen maar de pastoor waarschuwt vind ik veel alarmerender. Men wil vrijheid opofferen voor veiligheid. Daarmee maken ze christenen onbedoeld monddood in eigen land. Misschien komt het omdat de politie het nut van islamkritiek door christenen niet inziet. Hierdoor kunnen ze geneigd zijn om de christenen te vragen op te houden met hun “nutteloze gestook.” Maar is het nutteloos als je weet dat christenen bijna overal in de moslimwereld worden vervolgd? En is het gestook als je mensen informeert over jouw redenen om geen moslim te zijn maar christen? Bovendien is het een goed recht van iedere geloofsgemeenschap om hun “evangelisatie” te specificeren voor bepaalde doelgroepen. Moslims doen dit zelf bij de vleet.

Zij schroomden er zelfs niet voor om de meest “radicaal” christelijke gemeente van Nederland te bezoeken omwille van dialoog met de gelovigen aldaar. Hoeveel telefoontjes denkt u dat de politie van Urk heeft ontvangen? Om precies te zijn: nul. Zelfs niet toen men begreep dat het de radicalen betrof van StraatDawah, waarvan er één inmiddels in de gevangenis woont. De moslims gingen zelfs in gesprek met Urkse kinderen. Die verweerden zich overigens prima maar het gaat erom dat dit andersom een storm van kritiek en bedreigingen teweeg zal brengen, zoals onlangs gebeurde in Den Haag.

De ironie is groot: de politie van Almere wil de verspreiding van een boekje, waarin staat dat moslims kritiek nog weleens beantwoorden met geweld, afraden omdat men verwacht dat moslims zullen reageren met geweld. Er was een tijd dat niet de onschuldige criticus een bezoekje kreeg, maar de mensen van wie de politie vermoedt dat ze tot agressie in staat zijn. Daar moet een hartig woordje mee worden gesproken wanneer zij bellen om te klagen over een kerk die haar mening deelt. Als de politie dat inmiddels heeft gedaan, is het aan te raden dat zij hun weigering tot commentaar opheffen, zodat het volk niet het idee krijgt dat je in Almere wegkomt met het bedreigen van een kerkgemeenschap.

Onbedoeld vervult de politie van Almere hier de rol van de maffia, waarmee de Sharia overeenkomsten kent. Zij vertelden de pastoor namelijk dat hij het boekje beter niet kan verspreiden, want anders zouden er weleens stenen door de ruit kunnen vliegen. Zo handelt de maffia ook, zij het om een ander doel. Men troggelt geld uit de zak van kleine ondernemers door hun ruiten eerst zelf in te gooien en dan langs te gaan om hun “bescherming” aan te bieden voor geld. Dit is vergelijkbaar met de Jizya die christenen in een Islamitische Staat moeten betalen, conform Soera 9 vers 29. Want ook daar hangt de dreiging van fysiek geweld boven het hoofd van de christenen totdat zij het geld betalen.

We hebben begrepen dat de pastoor niet van plan is te stoppen, zoals zoveel christenen wereldwijd niet wijken voor geweld of bedreigingen en vredig hun werk voortzetten. Het is van belang dat het gehele Nederlandse volk, dus ook moslims die de bedreigingen afkeuren, op dit punt voet bij stuk houdt. Want het alternatief is een hele diepe buiging voor de onverdraagzaamheid van een deel van de moslimgemeenschap. Als de politie dan toch gebeld moet worden, dan liever voor het dreigende geweld waarvan het korps-Almere het bestaan al heeft erkend.

Deo Volente NL

De Koran, Soera 9 vers 29 (bron: kuran.nl)

De Koran, Soera 9 vers 29 (bron: kuran.nl)

<a class="twitter-timeline" href="https://twitter.com/search?q=from%3AJMIApologetics%2C%20OR%20from%3Aopendoorsnl%2C%20OR%20from%3AJohnPiper%2C%20OR%20from%3Aapologeticsindx%2C%20OR%20from%3ALApologetics%2C%20OR%20from%3Apersecutionnews%2C%20OR%20from%3AOneMinApologist%2C%20OR%20from%3APaulCopan%2C%20OR%20from%3AEyeApologetics%2C%20OR%20from%3AJoelVoordewind%2C%20OR%20from%3ADrOakley1689%2C%20OR%20from%3ARFupdates%2C" data-widget-id="671701839302279169">Tweets over from:JMIApologetics, OR from:opendoorsnl, OR from:JohnPiper, OR from:apologeticsindx, OR from:LApologetics, OR from:persecutionnews, OR from:OneMinApologist, OR from:PaulCopan, OR from:EyeApologetics, OR from:JoelVoordewind, OR from:DrOakley1689, OR from:RFupdates,</a> <script>!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");</script>