Zeki: Ik wil de Almachtige God volgen

Ik ben Zeki en ik ben in Turkije geboren. Ik ben opgegroeid in een religieuze islamitische familie. Ik hield me niet zoveel als mijn familie met religie bezig. Mijn vader las bijna ieder dag de Koran, liet zijn baard heel lang groeien en deed lange witte gewaden aan. Hij heeft ook mijn moeder verplicht om een boerka aan te doen maar doordat ik het er niet mee eens was deed ze geen boerka aan (als oudste zoon had ik veel te zeggen thuis). Ik vastte in ramadan maar las zelf de Koran niet. Het was meestal zo dat ik geloofde wat de imams en mijn vader mij vertelden over wat in de Koran staat maar zelf lezen kon ik niet omdat ik nooit op school heb gezeten.

Ik begon op mijn tiende al met werken in een fabriek in Iskenderun. In de winter werkte ik in de fabriek en in de zomer ging ik met paar ander mensen illegaal naar Libanon en werkte daar. Ik ben in totaal zes keer naar Libanon gegaan om daar te werken. Ik kwam ook regelmatig in Syrië. In de tijden dat ik naar Libanon ging was ik een heel religieuze moslim geworden. Toen ik voor de vijfde keer in Libanon was kwam er heel veel propaganda over de slechte dingen die de Joden met het Palestijnse volk deden. Ik werd daar heel kwaad op de Israëli’s. Op straat vroeg ik een soldaat of hij mij wilde helpen om ook tegen Israel te vechten. Deze soldaat bracht mij naar een guerrilla bureau in Sabra om mezelf op te geven om tegen de Israëli’s te vechten. Ik dacht dat ik bij het bureau van de partij van Yasser Arafat was maar ik was bij George Habash, een christelijke leider. De verantwoordelijke vertelde mij dat ik te jong was om te vechten en daarom moest ik makkelijk werk doen zoals posters op de muren hangen. Ik was daar niet blij mee want ik wilde meteen tegen Israel vechten en omdat het niet mocht ben ik na een dag bij hen weggegaan. Ik weet zeker dat als ik bij de partij van Yasser Arafat was gekomen ik meteen tegen Israël had mogen vechten. Ik ben nu achteraf ontzettend blij dat het niet door ging.

Toen ik de laatste keer naar Libanon ging werd ik gepakt omdat ik daar illegaal was. In de gevangenis kwam een pastor Bijbels uitdelen. Ik heb een Bijbel naar mijn vader meegenomen. Ik hoop voor hem dat hij die gelezen heeft maar dat weet ik niet. Na deze gebeurtenis ging ik niet meer terug naar Libanon. Ik kreeg in 1988 een aanbod om in Bahrein te gaan werken maar dat ging niet door. Kort daarna kreeg ik aanbod om in Dubai te gaan werken maar dat ging ook niet door. Daarna kwam ik in Turkije in de gevangenis terecht door politieke omstandigheden. Toen had ik helemaal geen dromen meer om naar een Arabisch land te verhuizen. Ik kwam in 1995 met een vals paspoort naar Duitsland als asielzoeker. De regering van Duitsland wilde ons terug sturen maar wij kwamen naar Nederland. In Nederland hebben zij ook vaak geprobeerd om ons terug te sturen naar Turkije maar dat is hun niet gelukt. In 2007 kregen wij een verblijfsvergunning door het generaal pardon en toen wist ik dat Nederland het land is waar ik zal blijven wonen.

Als het niet uw wil is dat ik naar een kerk ga, laat mij dan onderweg dood gaan – dan ga ik als moslim dood.

In 2007 kwam ik erachter dat mijn dochter Sabahat een christen was geworden. Ik was erg verbaasd en dacht: hoe kan dat nou? Een paar maanden later kwam zij op een dag samen met een vriendin van haar ons over Jezus vertellen en haar vriendin ging voor ons bidden. Toen opende ik mijn hart voor Jezus en wilde ik Hem beter leren kennen. Doordat ik analfabeet ben kon ik de Bijbel niet lezen. Mijn dochter Sabahat vertelde me wel soms dingen over Jezus maar ik kende hem nog niet. In 2009 liep ik op straat en ik wilde naar een kerk gaan. Vlakbij waar ik woonde was een kerk. Toen ik daar naar toe liep bad ik tot God: Als het niet uw wil is dat ik naar een kerk ga, laat mij dan onderweg dood gaan – dan ga ik als moslim dood, maar als het uw wil is, laat mij dan veilig aankomen en dan zal ik altijd naar de kerk gaan. Ik kwam daar veilig aan maar ging niet zo vaak naar de kerk zoals ik God dat had beloofd.

In 2013 begon ik een televisiekanaal Hayat TV te bekijken en een Arabisch kanaal die de Bijbel en Koran met de verzen daarbij vergelijkt. Toen gingen mijn ogen open. Ik besefte in juni 2013 wie Jezus werkelijk is en waarom Hij voor mij is gestorven. Dat is zodat ik gered kan worden, zodat mijn zonden vergeven kunnen worden. Hoe meer ik de Heer Jezus leer kennen hoe meer ik me over Hem en over God verwonder. De duivel heeft vier keer geprobeerd om mij te doden maar dat is hem niet gelukt. In Turkije kreeg ik in de fabriek waar ik werkte een elektrische schok en viel van heel hoog naar beneden, maar er gebeurde niets met mij. Iedereen was verbaasd dat ik niets gebroken had. Ik heb in Duitsland een groot ongeluk gehad. Ik botste met mijn fiets tegen een auto en de auto was total loss maar met mij was niets gebeurd. Bij het ongeluk was alleen mijn teen gekneusd. De politieagenten die onderzoek deden naar het ongeluk waren erg verbaasd dat ik dat had overleefd. Een paar jaren geleden kreeg ik te horen dat er een tumor in mijn hoofd zat. Ik werd geopereerd en er gebeurde niets met mij. Een paar maanden geleden toen ik me wilde laten dopen kreeg ik een hartinfarct. Toen werd ik geopereerd aan mijn hart en daar hebben de chirurgen vijf omleidingen gemaakt. De operatie duurde vier en een half uur. Nu ben ik helemaal gezond.

Nu begrijp ik waarom God wilde dat ik samen met mijn familie naar Nederland moest verhuizen en waarom de duivel mij zo vaak wilde doden en het hem niet is gelukt. God heeft een plan met mijn leven en God wilde zich aan mij openbaren en mij redden door het bloed van zijn Zoon Jezus. Ik ben God ontzettend dankbaar voor alles wat Hij voor mij doet en gedaan heeft. Ik wil de Almachtige God die Zijn Zoon voor mij heeft geofferd dienen en Hem volgen.

Zeki

paulus-vs-muhammad-deel-i-tm-v

<a class="twitter-timeline" href="https://twitter.com/search?q=from%3AJMIApologetics%2C%20OR%20from%3Aopendoorsnl%2C%20OR%20from%3AJohnPiper%2C%20OR%20from%3Aapologeticsindx%2C%20OR%20from%3ALApologetics%2C%20OR%20from%3Apersecutionnews%2C%20OR%20from%3AOneMinApologist%2C%20OR%20from%3APaulCopan%2C%20OR%20from%3AEyeApologetics%2C%20OR%20from%3AJoelVoordewind%2C%20OR%20from%3ADrOakley1689%2C%20OR%20from%3ARFupdates%2C" data-widget-id="671701839302279169">Tweets over from:JMIApologetics, OR from:opendoorsnl, OR from:JohnPiper, OR from:apologeticsindx, OR from:LApologetics, OR from:persecutionnews, OR from:OneMinApologist, OR from:PaulCopan, OR from:EyeApologetics, OR from:JoelVoordewind, OR from:DrOakley1689, OR from:RFupdates,</a> <script>!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");</script>